Nieuws archief 2016

21-12-2016
Maatregelen tegen geluidsoverlast op spoor

OUDENBOSCH – Eind volgend jaar komt er duidelijkheid over maatregelen om geluidsoverlast op het spoor aan te pakken. In maart 2017 start een informatie- en overlegronde in de gemeenten Roosendaal, Halderberge en Moerdijk. Spoorwegbeheerder ProRail heeft een bureau ingehuurd dat gaat onderzoeken welke mogelijkheden er bestaan om de lawaaihinder terug te brengen.

 

Bron: Halderbergse Bode - Digitale Krant

21-12-2016
Extra aandacht voor Halderbergse statushouders

HALDERBERGE - De gemeente Halderberge gaat extra aandacht besteden aan de statushouders (asielzoekers met verblijfsvergunning) die in Halderberge wonen. Allereerst komt er een pilot om te onderzoeken hoe het gesteld is met de zelfredzaamheid van de statushouders. Aan de hand daarvan wil de gemeente kijken of het nodig is om dit te verbeteren en als dat het geval is gaat het college van B&W kijken op welke manier dit dient te gebeuren. Verder gaat Halderberge meedoen aan een pilot om statushouders beter te begeleiden in het vinden en houden van een baan.

 

Bron: Halderbergse Bode - Digitale Krant

20-12-2016
Halderbergse raad stemt in met Duurzaamheidslening voor clubs

HALDERBERGE – Sportverenigingen kunnen vanaf nu een duurzaamheidslening afsluiten bij de gemeente Halderberge. Het gaat om een bedrag van maximaal 15.000 euro tegen een hele aantrekkelijke rente dat ingezet moet worden om energiezuinige maatregelen te treffen. De gemeente had deze lening al beschikbaar voor woningeigenaren, maar hoopt op deze manier ook de sportclubs net dat duwtje in de rug te geven. Ook Verenigingen van Eigenaren kunnen aanspraak maken op de lening.

 

Bron: Halderbergse Bode

16-12-2016
Gemeenteraad stemt in met duurzaamheidslening verenigingen

De gemeenteraad heeft op 15 december 2016 besloten om de duurzaamheidslening naast particuliere woningeigenaren nu ook beschikbaar te stellen voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en sportverenigingen. Hiermee kunnen particulieren, sportverenigingen en VvE’s tegen een lage rente tot € 15.000 lenen om hun pand te verduurzamen.

 

Bron: Gemeente Halderberge

16-12-2016
Minder verkeer in centrum Oudenbosch

OUDENBOSCH – Er komt minder verkeer door het centrum van Oudenbosch. De officiële cijfers moeten nog bekend worden gemaakt, maar wethouder Frits Harteveld kan al wel aangeven dat het rustiger is qua vracht- en autoverkeer.

 

"Oorzaak hiervan is natuurlijk de aanleg van de rondweg. Dat scheelt aanzienlijk wat verkeer", zo weet wethouder Frits Harteveld.

 

Bron: Halderbergse Bode

15-12-2016
Tweede Nieuwsbrief Doorgaande route Oudenbosch

Wethouder Frits Harteveld: “In de tweede nieuwsbrief over het project Doorgaande route Oudenbosch blikken we kort terug op de inloop-bijeenkomst van 5 oktober jl. en informeren we u over de verkeerstellingen en de planning. Na een zorgvuldige voorbereiding zijn we inmiddels gestart met de werkzaamheden. Ook hierover leest u onderstaand meer.”

 

Bron: Gemeente Halderberge

15-12-2016
Krijgt Halderberge een Economische Koepel? Tegenstanders zien ozb-verhoging niet zitten

OUDENBOSCH - Krijgt Halderberge na de raadsvergadering donderdagavond nu wel of geen Economische Koepel Halderberge (EKH)? Als het aan wethouder Frits Harteveld ligt kan de oprichtingsvergadering snel worden uitgeschreven. ,,We hebben tien partijen, die enthousiast mee doen. Drie belangenorganisaties zien de ozb-verhoging op niet-woningen niet zitten. Zij scharen zich nu niet achter de plannen, maar we gaan ze wel betrekken bij alle ontwikkelingen.''

 

Bron: BN DeStem

15-12-2016
Verkeersdrukte Koepelbaan in Oudenbosch eind dit jaar in beeld

OUDENBOSCH - De resultaten van de verkeerstellingen op de nieuwe rondweg om Oudenbosch worden eind van dit jaar bekend gemaakt. Dat zei wethouder Jan Mollen van de gemeente Halderberge donderdag tijdens het wekelijkse persgesprek van het college. 

 

Bron: BN DeStem

14-12-2016
Meer mensen met arbeidsbeperking aan de slag voor gemeente

HALDERBERGE - De gemeente Halderberge heeft drie mensen met een arbeidsbeperking een contract van een half jaar aangeboden. Zij gaan aan de slag in de catering en voor de buitendienst. De gemeente is verplicht om vijf van dit soort garantiebanen beschikbaar te stellen voor mensen die niet zelfstandig in staat zijn om het minimumloon te kunnen verdienen, bijvoorbeeld door een lichte beperking. Halderberge gaat echter een stapje verder en stelt 6 fte beschikbaar. “Deze mensen zijn enorm waardevol en kunnen een belangrijke bijdrage leveren. We willen als werkgever heel graag het goede voorbeeld aan andere werkgevers geven in de hoop dat ze ook kiezen voor (meer) garantiebanen”, aldus wethouder Frits Harteveld.

 

Bron: Halderbergse Bode - Digitale Krant

11-12-2016
Halderberge vult drie garantiebanen in voor mensen met beperking

OUDENBOSCH - De gemeente Halderberge biedt drie mensen met een beperking een baan aan. Deze zogeheten garantiebanen passen in het regionale beleid om zoveel mogelijk mensen met een beperking een dienstverband aan te bieden.

 

Bron: BN DeStem

page loading