Nieuws archief 2017

29-03-2017
Coalitiepartijen zijn tevreden over gerealiseerde doelen

HALDERBERGE – Na de roerige periode van voor 2014 is de Halderbergse politiek in rustiger vaarwater terecht gekomen. Reden voor de coalitiepartijen Lokaal Halderberge, CDA, Progressief Halderberge en WOS om eens gezamenlijk naar buiten te treden om tussentijds de balans op te maken van drie jaar besluitvorming. Op het gebied van wonen, leefbaarheid, bestuurlijke kracht en samenwerking binnen de raad heerst er tevredenheid bij de coalitie. Inwoners meer betrekken bij de politiek is nu de grootste uitdaging.

 

Bron: Halderbergse Bode

08-02-2017
Collectief gebruik van zonnepanelen in Stampersgat

Collectief gebruik van zonnepanelen Inloopspreekuur wijkteam Hoeven wijzigt Afgelopen vrijdag 27 januari was o.a. wethouder Frits Harteveld op bezoek bij Peter van Schip in Stampersgat. Peter van Schip is een agrariër die zijn dak ter beschikking heeft gesteld voor collectief gebruik van zonnepanelen. De zonnepanelen zijn gelegd door Energiek Halderberge. 

 

Energiek Halderberge streeft ernaar om zoveel mogelijk lokaal opgewekte energie aan haar leden te leveren. Peter van Schip geeft met zijn collectieve zonnepanelen het perfecte voorbeeld van de geambieerde energiedoelstelling van Halderberge om in 2040 energieneutraal te zijn.

 

Bron: Halderbergse Bode - Digitale Krant

04-02-2017
Minder verkeer in centrum Oudenbosch

OUDENBOSCH – Het aantal verkeer dat door het centrum van Oudenbosch rijdt, is aanzienlijk afgenomen. “De oorzaak hiervan ligt uiteraard met in de opening van de Rondweg Oudenbosch”, aldus wethouder Frits Harteveld.

 

Bron: Halderbergse Bode

02-02-2017
Economische Koepel Halderberge staat in de startblokken

HALDERBERGE – De fundering voor de Economische Koepel Halderberge is gelegd. De oprichtingsvergadering is gelegd, de afspraken zijn gemaakt en de deelnemers zijn enthousiast. Vertegenwoordigers uit alle denkbare sectoren, tien in totaal, nemen plaats in het samenwerkingsverband met als doel om het economische klimaat van Halderberge te versterken middels een speciaal investeringsfonds waarmee plannen uit de economische visie kunnen worden gerealiseerd. Ondernemer Henk Strootman wordt de onafhankelijke voorzitter en Frits Harteveld, wethouder economische zaken, neemt plaats namens de gemeente Halderberge.

 

Bron: Halderbergse Bode

02-02-2017
Derde nieuwsbrief Doorgaande Route Oudenbosch

Wethouder Frits Harteveld: “In de derde nieuwsbrief over het project Doorgaande route Oudenbosch informeren we u verder over de gedane verkeerstellingen, de vervanging van een transportleiding door Brabant Water, de werkzaamheden in de Moerdijksestraat en de aanbestedingsprocedure voor wat betreft het projectonderdeel ‘Centrumroute’.”

 

Bron: Gemeente Halderberge

02-02-2017
Eerste stap oprichting Economische Koepel Halderberge gezet
Dinsdag 31 januari 2017 vond de oprichtingsvergadering van de Economische Koepel Halderberge (EKH) plaats op het gemeentehuis. Tijdens dit koepeloverleg zetten de betrokken partijen een belangrijke eerste stap richting een unieke lokale samenwerking op economisch gebied.

 

Na maanden voorbereiding zetten de betrokken partijen dinsdag een aantal belangrijke stappen in de oprichting van de EKH. Het algemeen bestuur van de nog op te richten stichting bestaat uit tien vertegenwoordigers uit de diverse sectoren en een onafhankelijk voorzitter. Ondernemer Henk Strootman wordt de onafhankelijke voorzitter en Frits Harteveld, wethouder economische zaken, neemt plaats namens de gemeente Halderberge. Vertegenwoordigers van verschillende sectoren vullen de andere negen zetels in. 

 

Bron: Gemeente Halderberge

01-02-2017
WVS Groep helpt mensen uit bijstand aan werk

HALDERBERGE - De WVS Groep gaat jaarlijks zo’n driehonderd West- Brabanders uit de bijstand helpen door hen te begeleiden naar een betaalde baan. Het werkvoorzieningschap wordt daarvoor omgevormd van een productiebedrijf met beschutte werkplaats naar een leerwerkbedrijf. 

 

Dat zijn de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert met elkaar overeengekomen. De presentatie van het herstructureringsplan van de WVS Groep werd gepresenteerd bij de Intratuin in Halsteren.

 

Bron: Halderbergse Bode - Digitale Krant